Új iskola Mezőberényben

A fennállásának 10. évfordulóját az előző tanévben ünneplő Báthori István Gimnázium intézményhálózata 2016 szeptemberétől új iskolával bővül a Mezőberényi tagintézménynek köszönhetően.

Iskolánk, a Báthori István Gimnázium jelenleg öt megyében (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés) 18 tagintézménnyel (Csorvás, Ebes, Füzesgyarmat, Hosszúpályi, Máriapócs, Medgyesegyháza, Mikepércs, Miskolc, Nagyszénás, Nyírábrány, Nyírlugos, Sajókaza, Sárrétudvari, Szendrő, Tiszafüred, Tiszalúc, Vámospércs, Vésztő) rendelkezik, a Békés megyei kormányhivatal engedélyének köszönhetően azonban szeptembertől már Mezőberényben is fogadjuk a tanulni vágyó fiatalokat.

Iskolánk küldetése, hogy Magyarország munkanélküliség által leginkább sújtott keleti-, dél-keleti megyéiben elősegítsük a fiatalok és a fiatal felnőttek számára a gimnáziumi érettségi megszerzését. Mindezt a munka és a család melletti tanulás számára legkedvezőbb esti oktatási munkarend szerinti négy évfolyamos gimnáziumi oktatás-nevelés révén kívánjuk elérni.  Fő célunk az, hogy az iskolában folyó oktatás biztosítsa azoknak a fiatal felnőtteknek az esti rendszerű képzését, akik érettségivel nem rendelkeznek, de annak fontosságát felismerték, s célul tűzték ki a gimnáziumi érettségi megszerzését, hogy ezzel is növeljék esélyeiket a gyorsan változó munkaerőpiacon.

A céljaink elérése, a diákjaink jobb kiszolgálása érdekében most egy újabb fontos lépést sikerült tennünk a Mezőberényi tagintézmény megalapításával. A 46-os, a 470-es és a 47-es főúton is elérhető, 10 000 lakosú Mezőberény révén pedig mostantól Csorvás, Medgyesegyháza, Nagyszénás, Füzesgyarmat és Vésztő mellett Békés megye „szívében”, a Mezőberényi Általános Iskola épületében (Mezőberény, Petőfi út 17/19) is a tanulni vágyó fiatalok rendelkezésére állunk.